Höst och digitala artefakter

Oktober månad har startat med en vacker blå himmel som förstärker lövens höstfärger. Det ser friskt ut ute. Det har varit en intensiv månad i skolans värld och tiden har gått alldeles för fort.

Nu har eleverna gått sex veckor i skolan! Är det verkligen bara sex veckor? Det känns som minst åtta! I alla fall kämpar vi med att lära oss våra inloggningar i 5:orna och jag med att använda google-drive i undervisningen. Den ena 5:an har ganska bra koll på sina inloggningar för vi har arbetat mycket med datorerna. De eleverna saknar nu att kunna använda både iPad och datorer mer detta år. Det har blivit lite mer invecklat att använda iPad genom Airwatch och vi har inte alla kunskap om hur man lägger in apparna. Ett problem är också att se till att man sparar sina arbeten innan man loggar ut. Det har vi inte koll på och har inte haft tid att ta reda på än.

En succe har det blivit med Bingel där eleverna kan träna på det vi jobbar med i skolan. De flesta eleverna i femmorna gillar att jobba med bingel.  Matteläxorna ligger nu på bingel, för det gäller ju just att träna. 😉

När vi har skrivläxor håller jag på att införa att eleverna skall använda Google-drive i min klass, den ena femman. Två elever använde den möjligheten till den senaste skrivläxan i engelska. Tre killar har använt den för att skicka mig ett dokument jag behövde för att registrera deras blogg. Alltså några elever tycker det är spännande med denna möjlighet med Google-drive. Nu gäller det att inspirera resten av eleverna som ett steg mot att ha mindre pappershögar med uppgifter som ligger för rättning. För jag tycker det är mer effektivt att använda datorn. Det sparar tid!

Undras om jag kan hitta på några dator-baserade uppgifter inom vårt tema kroppen för att få resten av eleverna intresserade!?  Jag skulle vilja att eleverna fick göra en fakta-plansch med hjälp av digitala verktyg, även med vår begränsade tillgång till datorer och iPad. Vi har ungefär en på tre i 5:orna just nu. Men jag ser på framtiden med tillförsikt! 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.