Spjutspets inom IKT

I veckan fick jag en ny uppgift av min rektor. Hon tyckte att jag skulle bli en spjutspets inom IKT på vår skola. Vad är då skillnaden att vara förstelärare med IKT som ansvar och att var spjutspets?

En skillnad är att kommunen har satsat på att ge oss utbildning som “Lärspridare”. Syftet är att vi skall stötta skolledarna med att utveckla och driva på arbetet med digitala verktyg i undervisningen. Som förstelärare ska jag var insatt i forskningen kring IKT och det har skett helt på egen tid och intresse. Nu blir det alltså en “systematisk kompetensutveckling”, “en egen kompetensutveckling inom digitala verktyg samt hur lärspridarna kan stötta kollegorna i att utnyttja digitala verktyg som en del av undervisningen (när den tillför ett mervärde).” Vi får “3 heldagar med en månads mellanrum under hösten 2016” (citat från informationspappret om lärspridare.). Den första dagen är den 12/10 och är en halvdag!? Nästa i november är också en halvdag! Räknas de ihop?
😀  Sedan kommer det tydligen en dag i december.

Det skall bli intressant vad som menas med detta, vad det kommer att innebära? En väg i rätt riktning. 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.