Pensionär

Så äntligen bestämde jag mig. Jag blir pensionär i samband med jullovet, till det nya året.

Det har varit en spännande höst sedan jag bestämt mig. När skulle mina arbetskamrater få veta, när skulle vi meddela föräldrar och elever? Vad innebär det ekonomiskt och hur gör man när man går i pension?

I början tog jag det lugnt, trodde att allt skedde automatiskt, men efter att jag varit på en pensionsinformation och även anmält mig till personlig rådgivning insåg jag att så var inte fallet. I alla fall inte i mitt fall eftersom jag valt att gå i förtid. Vid den personliga rådgivningen fick jag hjälp med alla ställen som skulle kontaktas, alla anmälningar som skulle göras och alla beslut som skulle fattas. Det var tur att jag gick på denna. Ibland undrar jag om det är någon som vakar över mig så att det blir rätt i tid. När jag var mitt i mitt arbete som lärare hade eller tog jag mig inte tid att kolla allt som gällde. Tiden rann undan så fort.

Efter rådgivningen kom det brev från alla håll och kanter med papper som skulle fyllas i och en del kontakter behövde jag göra själv, men jag fick hjälp med en komihåg lista av rådgivaren. 🙂

Nu är det i alla fall gjort och nu får jag se hur det fungerar.

Sedan var det nervöst när jag berättade för eleverna, men det gick bra. Jag var rädd att de sista veckorna skulle blir oroliga, men alla elever förstod nog inte. De sista två veckorna gick min ersättare och jag parallellt för en bra överlämning. Det var toppen! Den sista veckan hade jag inte mycket att göra. Jag kunde njuta av livet som blivande pensionär i lugn och ro.

Nu närmar sig årets sista dag, nyårsafton. Då jag lämnar mitt liv som lärare och börjar mitt nya liv som pensionär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.