Skola och arbetsliv

Det är tidig morgon. Ute är det fortfarande mörkt och julbelysningen syns tydligt i vårt uterum likväl som den ståtliga flaggstångsgranen hos grannen. Det är nyårsafton. Om några timmar börjar ett nytt spännande år. Detta mitt första år som pensionär med allt som det innebär.

1972 blev jag student och började jobba ganska direkt dels på Pressbyrån där jag hade helgjobb sedan tidigare. Därefter blev det på varuhuset PUB. Våren 1973 gick jag tillbaka till studierna och då var det en termin på lanthushållsskolan Hälsingegården, för mina föräldrar hade lovat mig det. 😉

Efter denna termin blev det åter PUB. Sommaren 1974 prövad jag på att arbeta på Ersta sjukhus över sommaren och upptäckte att det inte var min grej. Hösten 1974 var det dags för studier igen, 2 årig dekoratörslinje. Samtidigt jobbade jag på varuhuset PUB som helgextra från februari och efter studierna blev det PUB på heltid för jag blev övertalad av personalassistenten på PUB. Då sa jag att jag ville fortsätta att utbilda mig till gruppledare vilket det också blev, först gruppledare och sedan avdelningschef.

Ungefär halva mitt arbetsliv har alltså varit på PUB med olika arbetsuppgifter på olika avdelningar. Under denna tid studerade jag också på universitet och gick alltså även olika utbildningar inom kooperationen. När PUB började avveckla sin verksamhet började studierna till lärare. Som lärare har fortbildning också funnits med. Fortbildning på eget intiativ inom IKT blev min grej. Att vara lärare blev den andra halvan av mitt arbetsliv.

Skola och studier har hela tiden flätats in tillsammans med mitt arbetsliv. Nu är det dags att bli pensionär. Funderar på om jag skall ta några kurser på universitetet. Det är ju alltid roligt att förkovra sig och studera något nytt. 😀

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.