Det är idag – första dagen

Vad är det man säger, det är första dagen till resten av mitt liv. Det är idag.

Jag vaknade vid fyratiden och gick upp för att kolla om sonen kommit hem. Han firade nyår hemma hos en kompis på andra sidan stan. Han hade kommit hem och i soffan låg en kompis som inte vågade åka hem ensam för att det var så oroligt ute. Han försökte få tag på en taxi, men det gick inte. Han fick gärna sova över hos oss.

Nästa gång jag vaknade var klockan tio och då hade kompisen redan gett sig av hemåt. På nyheterna berättade de att det varit ett oroligt nyårsfirande och min son berättade att det varit stökigt på pendeln. Det var därför kompisen hoppade av några stationer tidigare och kom hem tillsammans med vår son. Jag började oroa mig för min andra son som firat nyår hos en kompis i stan och skickade ett sms till honom. Ett par timmar senare hörde han av sig. Han sov över hos sin kompis. Skönt!

Vi har tagit det mycket lugnt idag. Efter att min svåger åkt hem så slappade vi framför TVn. Vi tittade på deckare, Miss Fisher´s murder mysteries. Jag har gillat den serien tidigare och nu har även min make upptäckt henne från att ha varit skeptisk. 🙂

Nu känner jag att det är lite tråkigt att titta på TV och serier. Funderar på hur resten av min tid som pensionär kommer att se ut. Kommer jag fastna framför TVn? Jag kollade också in akvarellkurser hos Marianne Chayet på akvarellkurs.se, som inspiration för att komma igång igen med måleriet.

Första dagen har varit lite trög, men resten av mitt liv vill jag vara mer aktiv med olika saker. Fast jag behöver ju inte stressa längre. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.