Pensionärsnöjen

Igår var vi och handlade mat på COOP med pensionärsrabatt. Vi var där strax efter lunchtid och när jag såg mig omkring var det många pensionärer. Det kändes trevligt. Man nickade till varandra och hade inte bråttom. Jag fick en fråga från en av pensionärerna om en vara hon ville hitta som var precis framför ögonen. Så brukar det inte vara annars när jag handlar. Helt plötsligt förstår jag varför min make pratar med helt okända personer när vi är och handlar och inte bara då. Det är så pensionärer gör. De är öppna för kontakt med andra. Märktes det att jag inte hade bråttom, att jag hade tid, att jag var pensionär?🤔

Tänker sedan på när vi promenerade ner till centrum. Då var det också andra par som promenerade tillsammans. De nickade till oss när vi möttes och jag undrade vilka de var och om jag kände dem. Kanske kände de igen oss eller så är det man gör när man är pensionär!? Man har inte bråttom och är i stället mer öppen för och ser sin omgivning. 🍀😄

Vi får festa idag, min make och jag, för vi funderade på en promenad för att ta en semmel-fika, med pensionärsrabatt förstås. Men det beror på vädret!?☕☺

 

Idag är det -6˚C och vackert med all frost!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.