En liten by någonstans så där från ovan

Bror min skaffade en sådan där liten flygmanick och tog några kort på vår by. Det är en liten by där fem familjer har sina hus eller gårdar.

Min bror och jag har var sitt hus. Våra hus tillhörde en gång vår farmors far och ännu tidigare farmors mormor. Farmorsfar köpte gården av sin svärfar som var gift med vår farmors mormor. Farmors mormor var en änka som gifte sig med en änkling. Farmors mor var dotter till farmors mormor.

I ett annat hus bor en av grannarna som har ärvt huset av sin mormor. Där bor hon, hennes make – “Vildmannen” – och en av deras söner. Deras andra son bor inte hemma. Mitt emot “Vildmannens” hus bor hennes brorsdotter med sin pojkvän.

Slutligen i det sista huset där bor de som köpte gården av den en gång bonde som bodde i byn när jag var liten. Den nuvarande familjen har hästar och deras dotter bor med sin pappa och mamma, tror jag. De har en son också som inte bor hemma längre.

Alla i byn utom min bror och jag är bofasta där. Så här ser alltså byn ut så där lite från ovan.

Egentligen finns det ett par till hus som hör på sätt och vis till byn, men de syns inte på bilderna. Ett av husen ligger på andra sidan vår å och där bor ett par Stockholmare och kvinnan har någon av sina rötter i byn. Det andra huset ligger längre österut längs vägen och där bor ett par Göteborgare och en av dem har sina rötter någonstans i orten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.