Utflykt i solskenet

Igår blev det en utflykt till Norrtälje. Solen sken och det var vår i luften. När vädret är så här längtar jag till landet och kände att vi borde fara hit fler gånger i vår. Det är mycket som behöver rensas vid vår stuga som tak och rännor. Skulle vilja gräva bort stenpartiet, jämna till gräsmattan och måla utsidan av huset. Till hösten blir vi kanske av med alla stora träd om det går som vi vill och då blir det mycket ljusare där.

Stunden vid stugan blev inte lång. Vattnet stängdes av, det som min man och son glömde förra helgen. Jag rensade bort det värsta ur hängrännan mot söder med hjälp av krattan. Sedan for vi in till Norrtälje för en fika med bakelse och en liten promenad i det vackra Norrtälje. Där hade det blivit nya bostäder vid hamnen och en fin park vid hotellet annars var det sig likt även om det var lite öde en sådan här vacker söndag. Det fanns i alla fall några flanörer och ganska gott om folk som tog en fika på stans caféer. Vi besökte som vanligt Café Hörnan, som är Norrtäljes äldsta café. Lite mysigt men även här hade det förändrats inomhus. Bland annat hade alla kaffekvarnarna nu fått egna hyllor i stället för en lång hylla, borden var nya typ moderna och det gick att välja mellanrost eller mörkrostat kaffe.

Det blev en skön utflykt i det härliga vårvädret! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.