Börja måla…

Nu har jag satt igång att måla med oljefärger igen. Det gick lite trögt att komma igång och det är fortfarande lite trögt. Hur var det man nu gjorde?

Efter att gjort en grov skiss med kol så började jag med att måla himmel och vatten med just vatten och olja. Färgen rann men ytan blev i alla fall täckt! Det är alltid svårt med en vit yta. Min make undrade om jag målade akvarell. 😀

Sedan blev det lite tjockare färg med pensel och spackel. “Mörk färg först!” heter det i oljemålning till skillnad från vid akvareller. Det är lite svårt att tänka om när jag är van vid att börja med de ljusa färgerna så det blev lite si och så i den här målningen.

I alla fall nu har jag gjort rent penslarna för denna gång och måste kliva åt sidan och se vad nästa steg kan bli!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.