Kanthabroderi och det digitala

Igår fick vi lära oss om Kanthabroderi på den i Coronatidens ”digitala” broderikurs. Vi fick även här göra en provlapp. Min tog lite längre tid att göra och är inte riktigt klar, men den ser ut så här än så länge.

Min man satt och lyssnade på när vi hade kursen eftersom vi är i min sons lilla etta i Boden just nu. Han tyckte det lät roligt när mina kurskamrater undrade var man hittade de olika ”knapparna” i den digitala plattformen Teams blandat med sömntekniska detaljer. Det är heller inte lätt att visa ett broderi live framför en kamera som finns i datorn.

Men vi lär oss med tiden både broderi och att hantera allt detta med Teams funktioner. Så det har på sätt och vis blivit två kurser av en.

Jag funderar över varför vår kurslärare inte använder funktionerna som finns i Teams för att göra det lättare att hitta det som läggs upp? Men det blir kanske för mycket just nu!? Användarvänligheten av denna plattform överstiger de broderande kursarnas och lärarens kunskaper i det digitala. Så användarvänlig är den inte. Denna plattform blev kanske bara en nödlösning i denna Coronatid. 樂

Jag orkar inte heller ta reda på alla möjligheterna med Teams just nu. Trots att jag gillar det digitala. Just nu är det Kantha och Sashiko broderi som gäller. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.