Sommar står för dörren

Det har gått ett tag sedan jag skrev här i bloggen, tiden rinner undan så fort när sommaren står för dörren. Idag är det mulet och det har kommit några droppar regn, men långt ifrån vad som behövs här till våra odlingar och jorden. Vi har haft några varma dagar och idag är det svalt väder.

Jag har skrapat fönster och dörrar på “Herrgården” nu i juni. Det finns fortfarande fönster kvar att skrapa. Verandans stora fönster med de handblåsta tunna glasen som är så krävande är kvar att skrapa. Verandafönstren får vänta ännu ett tag, tror jag.

Efter skrapandet är det dags att olja in och måla, men det känns inte så lockande än. Det bär emot just nu att olja och måla fönster.

Vi har också varit en sväng åt Boden med äldsta sonen soffa. Den soffan står nu i yngste sonens vardagsrum. Det är återbruk vi släpar fram och tillbaka från Sumpan till Norrtälje till Hudik och nu till Boden. Vi har också släpat återbruk från norr till söder såväl som söder till norr, väster till öster och så vidare. En del har också gått till tippen. 😉

Jag har samlat på mig gamla rostiga spikar för att använda när jag i sommar skall färga tyger. Läste just att de skall ligga i vatten en tid så det är dags att göra slag i saken, återbruk av gamla spikar. 😀

Odlingar njuter som sagt av de få dropparna vatten som behagar falla. Syrenerna blommar för fullt och snart har de blommat över. Sädesärlan verkar fortfarande mata sina ungar under takåsen till “Herrgården”, likaså blåmesen under lekstugans tak eller är det talgoxen där och blåmesen under taket på “Undantaget”? En del blommor bland tomatplantorna har knutit sig och bildat det första små tomaterna. Salladshuvuden har vi gott om och jag har skördat den första dillen och frusit in. Nästa vecka ska vi ta en titt och se om vi får någon midsommarpotatis.

Det har också blivit några dopp i ån och fler lär det bli. Det är en ljuvlig tid just nu. Sommaren står för dörren i sin fulla prakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.