Broderade porträtt

Brodera minst ett par porträtt är temauppgiften på broderikursen denna period.

Jag har gjort ett par försök med kombination med tyll i två lager och bomullsväv – tyll.

Jag började med att skissa. Det blev en teckning i profil och ett par framifrån.

Olika skisser

Jag vald att göra den i profil och det framifrån med mössa.

Sedan förde jag över bilden med hjälp av mitt hemmagjorda ljusbord. Det är lustigt att det blir sån skillnad när jag förde över bilden, men … så får det vara denna gång.

En snabb akvarell på fri hand
Teckning på transparent papper
över akvarellen.
Lustigt att de passade in i varandra.
Porträtten förs över på tyget

På första porträttet har jag sytt med svart, blå och grå sytråd på vit bomullsväv. Jag målade också svagt med akvarellfärg. ”Föräldrarna” är sydda med moulinégarn 1 tråd på vit tyll. Föräldrarna ligger i förgrunden och blickar ner mot barnet i bakgrunden. Den är monterad i en ram med möjlighet till flera djup.

Det andra porträttet sydde jag barnet på rosa tyll med svart moulinégarn, 2 trådar. Ansiktet i bakgrunden är sytt på vit tyll med svart moulinégarn och gråblått lingarn. Bakgrunden är en akvarell. Den är monterad i en ram med två djup. Barnet i förgrunden och ansiktet med ögonen i bakgrunden mot akvarellen.

Kanske blir det fler, eftersom vi ska använda olika tekniker i våra minst två broderade porträtt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.